Hippisch Centrum Kalmthout | Veerkrachtig rijden
50524
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-50524,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-1.11,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290, vertical_menu_with_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

VEERKRACHTIG PAARDRIJDEN
IS LEVENSKUNST!

Wanneer ruiters de veerkracht ontwikkelen om vanuit een waarachtige dialoog met het paard te kunnen paardrijden, ontwikkelen ze vaardigheden om gezond, gelukkig en energiek te leven. Deze aanpak komt de gezondheid van zowel de ruiter als het paard ten goede.

Er is immers een speciale, haast magische band tussen veerkrachtig bewegen en paardrijden. Het is deze magische band die veel , in het bijzonder jonge mensen aantrekt tot de ruitersport.  Het is ook deze magie die doorwerkt wanneer mensen hippotherapie krijgen. Mensen en paarden hebben springveren….hierdoor kunnen ze met plezier en lichtvoetig bewegen,. Ze krijgen als het ware gratis energie om veerkrachtig te functioneren.

Door onze westerse levensstijl verleren veel mensen hoe ze deze springveren kunnen gebruiken. Meer zelfs, steeds meer jonge mensen hebben nooit geleerd om hun springveren te gebruiken.

Dit kan je aflezen van hun lichaamshouding: ze hebben het moeilijk om ontspannen en met een juiste zit op hun paard te zitten en hebben het moeilijk om met een soepele pas door het leven te gaan. Met een gespannen lichaam door het leven gaan maakt alles vermoeiend en zwaar.  Zwaar, als een “dood” gewicht op je paard of pony zitten is niet fijn en is niet gezond voor de ruiter. Het is ook niet fijn en niet gezond voor het paard of voor de pony.

Om deze reden hebben Ingrid van Hooydonk,hippisch instructeur en Herlinde Wynants, arts en veerkrachtbegeleider,  een programma uitgewerkt om de veerkracht van het paard via de ruiter en de veerkracht van de ruiter via het paard te verbeteren.

Tijdens het paardrijden wordt  veerkracht tweemaal geoefend, tweemaal opgebouwd en tweemaal getoest door zowel de ruiter als het paard. En juist dààr ontstaat de magie, de “paardrijgeest” die naar analogie met de “kuddegeest” bij paarden, ruiter en paard kan smeden tot een emergente méérwaarde.

Om deze magie te bewerkstelligen willen we de ruiters motiveren om 7d/7d met veerkracht in het leven te staan. Een handige tool om dit te ervaren voor mensen die niet paardrijden is
“de balanskruk”.
Deze balanskruk zorgt ervoor dat iemand bewegend kan zitten zonder paard. Zo kan iemand zijn stabiliteit verbeteren en veerkracht opbouwen.

Hiervoor krijgen ze tips en tricks aangeboden, waardoor de lessen net dat ietsje méér hebben…

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.
Wij helpen u graag verder!

Contacteer ons